Paarden Coaching Arnhem

Brengt het beste in je naar boven

Sabina & Co

Welkom op deze website, leuk jou hier te treffen! Je leert mij het beste kennen in actie. Ik help je graag met het bereiken van jouw balans, zowel als professional als ook in het zadel!

M: 06-46393161

Sociaal Agoog en Bedrijfscoach Sabina Brammer

Passie voor paarden en vriendelijk paardrijden

Ruim 15 jaar coach en adviseer ik organisaties en teams in diverse sectoren. Ik help leidinggevenden en teams met het zien van andere perspectieven om gezamenlijke doelen te bereiken. Daarnaast werk ik als interim teamleider voor teams met een missie. De combinatie van coachen, trainen en 'met de voeten in klei' zorgen voor een afwisselende en mooie job. Het is soms hard werken in een complexe omgeving. Het mooie aan mijn vak is de glimlach en de stralende ogen van de professionals, die meer bereikt hebben, dan ze in eerste instantie voor mogelijk hadden gehouden! 

Misschien vind ik daarom het lesgeven in de paardensport ook zo leuk. Het bereiken van een optimale communicatie en vertrouwensband met je paard heeft veel overeenkomsten met de complexe wereld binnen bedrijven. Een kleine aanpassing in ons gedrag kan al grote effecten teweeg brengen. De paarden zijn daarnaast puur en hebben geen boodschap aan jouw zo genaamde maakbare wereld en hoge ambities. Voor mij zijn de paarden iedere dag weer een spiegel, leermeesters, die mij terug brengen naar de eenvoud. Die mij leren om met een zachte focus en minder inspanning resultaten te bereiken. Levenslessen, die mij zowel persoonlijk als professioneel in balans brengen. Het brengt mij dichter bij mijzelf. 

Bijzonder vind ik de vriendelijkheid van het paard om jou te willen dragen en met jou de samenwerking te zoeken. Als ruiter hebben we daar met respect mee om te gaan. Uiteindelijk zijn wij als ruiter immers diegene, die bedenken om erop te klimmen. Een paard kan plezier ervaren in onze samenwerking, mits wij het zo gemakkelijk mogelijk maken voor het paard. Het paard leren lezen en begrijpen en bewust zijn van jouw eigen invloed op het paard, vind ik dan ook belangrijke elementen van vriendelijk paardrijden. Deze elementen zie ik terug in de Klassieke dressuur, grondwerken en Centered Riding. In deze stromingen heb ik dan ook diverse cursussen gevolgd. En nog lang niet uitgeleerd...

Soms weet je wel hoe je technisch vriendelijk kunt paardrijden, maar werkt het fysieke gestel niet mee. Rugklachten, bekken instabiliteit, knie blessures, herstelde botbreuken hebben allemaal invloed op jouw ruiterbalans. De kleinste verandering in jouw lijf, heeft invloed op de flexibiliteit en balans. Het is hoeft geen reden te zijn om jouw geliefde hobby te beëindigen. Het vraagt om je lijf opnieuw te leren kennen en leren omgaan met deze verandering. Wij hebben ervaring met ruiters, die na een blessure of trauma opnieuw zonder angst of pijn paardrijden. In samenwerking met de Ruiter-fysiotherapeut onderzoeken we jouw fysieke mogelijkheden en helpen we jou weer in het zadel. We maken een plan van aanpak waarbij we jouw fysieke, mentale en emotionele conditie versterken! 

Opleiding

 • Bachelor Culturele en Maatschappelijke Vorming, Sociaal Agoog
 • Propedeuse Toegepaste Psychologie
 • Post HBO trainer/coach met hart en ziel®, gespecialiseerd in gedragsverandering en ontwikkeling van mensen én organisaties. 
 • Insights Discovery Practitioner
 • DNLA-expert inclusief Sport
 • 101-Trans Actionele Analyse coach
 • Deep Democracy coach
 • Modules Master Loopbaankunde aan de Open Universiteit
 • Modules Master Leren & Innoveren aan de Aeres hogeschool
 • Sportdocent, Geldersche Sport Federatie
 • Centered Riding Instructeursopleiding Level 1

In samenwerking met

 • Fysiotherapie en manuele praktijk Fytalis, Wageningen
 • Chiropractie Arnhem
 • DC Paardencoaching, Gerda Dekker
 • MM Horsetraining, Marlies Maathuis
 • Begrijp je paard, trailerladen, Edith de Wit

En natuurlijk mijn twee hafjes Walrose van de Morreweide en Venezia.

Venezia wordt op het moment beleerd.