Paarden Coaching Arnhem

Brengt het beste in je naar boven

Welkom bij Paardencoaching Arnhem

Bewust paardrijden en persoonlijke balans


Paardencoaching voor Professionals

Bedrijfscoaches Sabina Brammer en Gerda Dekker coachen professionals die in hun professionele rol willen groeien. Wij werken met diverse locaties in Nederland. Wij werken samen met betrouwbare paarden. Ervaring met paarden is niet nodig. Daarnaast geeft Sabina ook dressuurlessen volgens de Centered Riding methode.

Paarden coaching in de roundpen kan bij ons gecombineerd worden met paardrijlessen met Centered Riding, waarbij de nadruk ligt op leiderschap, mentale en emotionele conditie.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan voor jouw werkgever. 

Ontwikkel niveaus

Je kunt je als ruiter en als professional op diverse niveau's ontwikkelen. In de lessen met Centered Riding en Paarden Coaching richten we ons op drie niveau's;

Mentale conditie

De ‘mindset’ beïnvloedt in hoge mate hoe wij ons voelen en heeft veel invloed op onze lichaamshouding. Gedachten en overtuigingen kunnen je versterken of juist ontkrachten in de communicatie met jouw paard of anderen. Aandachtspunten zijn persoonlijk leiderschap, overtuigingen en het ontwikkelen van een 'zachte' focus.

Fysieke conditie

Lichaamsbewustzijn en vitaliteit zijn wezenlijke krachtbronnen van waaruit je doelen beter en makkelijker kunt realiseren. Aandachtspunten zijn lichaamsbewustzijn, spanningen en ontspanningen in het lichaam, ademhaling als instrument om met jezelf en het paard in contact te zijn en leren wat het lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren.

Emotionele conditie

Emoties geven vaak een signaal af dat de moeite waard is om te onderzoeken, bijvoorbeeld “Waarom word ik nu boos?”. Onderdrukte emoties, bewust of onbewust, kunnen belemmeringen veroorzaken die een fysieke of mentale uitwerking hebben. Het paard reageert daarop. Aandachtspunten zijn bewustzijn van persoonlijke emoties en gevoelens, hierover leren communiceren en omgaan met persoonlijke grenzen.
Privé les Centered Riding 

De privé lessen worden gegeven door Sabina. Zowel de recreatieruiter als de wedstrijdruiter kunnen bij haar terecht. Sabina is gespecialiseerd in mentale coaching, centered riding en lichaamsbewustzijn van de ruiter. 

Bewust paardrijden

Balans en een ontspannen zit zijn voorwaarden voor een goede communicatie tussen ruiter en paard. Echter deze balans en ontspanning is niet altijd vanzelfsprekend. Jouw mentale, emotionele en fysieke conditie zijn van grote invloed op de prestaties van jouw paard. Denk bijvoorbeeld aan onbewuste lichaamsspanning door wedstrijddruk of angst. 

Flex Chair en Balans

Om jou te helpen bij het bewustzijn van je balans maken we gebruik van de Flex Chair. De Flex Chair meet met een computer jouw balans, zoals je op het zadel zit. Je leert de juiste micro bewegingen en wordt je bewust van jouw natuurlijke scheefheid. Daarna oefen je aan de longeerlijn of in de dressuurles. 

Privé les aanvragen

De lessen kunnen worden aangevraagd in de omgeving Arnhem, Wolfheze, Doorwerth, Renkum en Wageningen. De lessen worden gegeven bij jou op stal, met jouw paard. Je kunt ook een duo les aanvragen.

Ruiterbalans 

Wist je dat consulten met de ruiterfysio vergoed worden door de meeste zorgverzekeraars? Fysiotherapie voor ruiters draagt bij aan het versterken van jouw fysieke conditie, door middel van dressuurmatige oefeningen te paard.

Bewust paardrijden is er voor iedereen, voor de ervaren en minder ervaren ruiter. Plezier in de samenwerking tussen ruiter en paard, dat is ons streven!